Hoe pakt u de eigen bedrijfsontwikkeling aan?

Bedrijven, afdelingen, teams en medewerkers worden vaak geleefd door de waan van de dag.  Er is geen tijd om er “iets” bij te doen, een situatie die een gezonde bedrijfsontwikkeling in de weg staat. De oplossing is eenvoudig. Maak bedrijfsontwikkeling een integraal onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. Kortom, maak het een onderdeel van de “waan van de dag”. Een belangrijke vraag aan u is daarom: "Hoe realiseert ú structurele bedrijfsontwikkeling"?

 

Wat voor bedrijf heeft u?

Wat voor bedrijf heeft u op dit moment en hoe wilt u dat uw bedrijf er over drie jaar uitziet? Deze vraag goed beantwoorden, voor uzelf, bestuurders, aandeelhouders, afdelingen, teams, medewerkers, klanten en partners is van essentieel belang om de bedrijfsontwikkeling in de juiste richting te kunnen sturen. Deze vraag zonder twijfel kunnen beantwoorden op elk moment van de dag en door alle belanghebbenden, is een ijkpunt zodat iedereen zelf kan bepalen of hij of zij met de juiste dingen bezig is. Hierdoor kan iedereen op elke positie in het bedrijf vormgeven aan de juiste ontwikkeling van zichzelf, het team, de processen, de techniek, de producten en de diensten. 

Wat is uw plan?

Heeft u een helder, eenvoudig, specifiek en doelgericht ontwikkelplan?  Een dergelijk plan is de eerste stap naar de realiteit. Een droom is mooi, maar zonder een plan blijft het er vaak bij. U kent vast het gezegde wel: “Kakelen is nog geen eieren leggen”. Oftewel, veel bedrijven hebben mooie plannen, dromen, ideeën, en idealen, alleen niet op tafel, maar in het hoofd of in de la. En plotseling bent u vijf jaar verder, en is het ei nog steeds niet gelegd. Een helder en uitvoerbaar plan geeft aan waar u nu staat, op bedrijfsniveau, afdelingsniveau, teamniveau en individueel niveau, waar u naar toe wilt en wanneer u dat bereikt hebt.

Hoe realiseert u succes?

Een plan zonder actie is papier- en tijdverspilling. Zorgen dat bedrijfsontwikkeling een structureel onderdeel is van de bedrijfsvoering betekent dat acties worden uitgevoerd, de cultuur resultaatgericht is, mensen elkaar kunnen en durven aanspreken op de voortgang. Dat afdelingen, teams en medewerkers oplossingsgericht werken, obstakels verwijderen en zelfstandig zorgen voor de juiste vervolgstappen.

Het goed beantwoorden van deze vragen en de uitvoering van alle bijkomende acties wordt sterk vereenvoudigd door een structurele aanpak. Hierdoor ziet de organisatie voortgang, creëert u draagvlak voor de meest ingrijpende veranderingen en bereikt u op een plezierige manier permanente bedrijfsontwikkeling.

Copec ondersteunt een dergelijke aanpak op basis van jarenlange ervaring op lokaal en internationaal niveau.

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com