De oplossingen van Copec

Copec versnelt de  bedrijfsontwikkeling op een programmatische manier, door de inzet van een netwerk van professionals zodat de juiste kennis en ervaring op elk moment kan worden ingeschakeld. Oplossingen worden altijd resultaatgericht aangeboden op basis van een vaste prijs vooraf. Risico’s van meerwerk zijn voor Copec. 

De volgende programma’s worden tijdens de diverse stadia van de bedrijfsontwikkeling ingezet:

 

 • De Drie D's (DDD)

  Het programma De Drie D’s (DDD) is ontworpen om helder te krijgen welke ontwikkelingen de meeste impact hebben tegen de laagste investeringen (sweet spot).

  DDD zorgt voor een eenduidige strategische visie over de toekomst van het bedrijf, vertaalt in een helder Doel. Het creëert Draagvlak bij de belangrijke stakeholders, een essentiële basis voor het uiteindelijke succes en het geeft inzicht in de Draagkracht van de organisatie, teams en medewerkers. 

 • Pakken, Doen en Wegzetten (PDW)

  Het programma Pakken, Doen en Wegzetten (PDW) is ontworpen om de ontwikkeling van het bedrijf van versie 1.0 naar 2.0 gedurende de uitvoering te ondersteunen. 

  PDW realiseert het ontwikkeldoel door de meest effectieve ontwikkelgebieden als eerste op te Pakken. Het zorgt voor een cultuur die gericht is op efficiënte activiteiten. Doen is in deze fase belangrijker dan denken. PDW levert meetbaar resultaat, binnen duidelijke tijdsblokken,  doordat de resultaten van activiteiten bewust worden afgerond (Wegzetten).  

 • Doelgericht Professioneel Ontwikkelen (DPO)

  Het programma Doelgericht Professioneel Ontwikkelen (DPO) is ontworpen om de ontwikkeling van leidinggevenden naar het volgende niveau te ondersteunen.

  DPO  resulteert in een hoger bedrijfsrendement doordat belangrijke leidinggevenden zichzelf ontwikkelen. Zij communiceren effectiever, werken succesvoller in teamverband, vinden een betere balans tussen persoonlijke- , team- en bedrijfsbelangen. Deze ontwikkeling heeft vaak een vergaande positieve uitwerking op meerdere mensen in het bedrijf. 

 • Doelgericht Professioneel Verkopen (DPV)

  Het programma Doelgericht Professioneel Verkopen (DPV) is ontworpen om de ontwikkeling van de commerciële effectiviteit van verkopers en verkoopteams te vergroten. 

  DPV resulteert in effectief commercieel gedrag. Verkopen van waarde voor de klant staat hierin centraal. Het zorgt voor gedragsveranderingen zodat verkoop een vak wordt en geen kunst. Commerciële resultaten worden voorspelbaar, meetbaar en minder afhankelijk van de klant, de concurrentie of de prijs van de oplossingen.

 • De Wolven en de Panters (W&P)

  Het programma De Wolven en de Panters (W&P) is ontworpen om samenwerking tussen afdelingen en mensen te ontwikkelen.

  W&P brengt helder in kaart waar knelpunten zitten tussen afdelingen in de manier van samenwerken. Knelpunten kunnen bijvoorbeeld zichtbaar worden in processen die niet efficiënt en/of effectief zijn, in onduidelijke communicatie, in cultuur of in praktische zaken als fysieke locaties die samenwerken moeilijk maken. Afhankelijk van deze knelpunten worden specifieke verbeteracties uitgevoerd.

 • De Flat en de Reling (F&R)

  Het programma De Flat en de Reling (F&R) is ontworpen om medewerkers en teams te stimuleren om op een verantwoorde manier (ondernemers)risico te nemen en de teams een grotere mate van zelfsturing te laten ontwikkelen.

  F&R levert door een interactief proces inzicht in de oorzaken van de veel gehoorde kreet van directeuren en leidinggevenden: “Waarom moet ik alles initiëren, mensen kunnen zelf toch ook wel de juiste acties bedenken en uitvoeren, zonder dat ik daar toestemming voor hoef te geven?”

   

Gedurende elke ontwikkeling ontstaan helaas ook blokkades, moeilijkheden en onverwachte tegenslagen.

De weg naar de stip op de horizon is zelden een rechte lijn!

Wacht niet te lang met het zelf oplossen van de knelpunten maar versnel nu uw bedrijfsontwikkeling.

 

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com